Bladenmaker

Het tijdschrift of nieuwsbrief van je bedrijf voor klanten en/of personeel. Een eenmalige editie voor een jubileum of andere gelegenheid? Huur mij in als bladenmaker. Met jarenlange ervaring maak ik van je blad een professioneel magazine dat lezers zullen bewaren.

Je kunt me inhuren als interim leidinggevende van een redactie, maar ook als strategisch adviseur of meedenker over restylings, lezersonderzoeken, opmaak, tone of voice en of over hoe tekst en beeld beter kunnen matchen.

Waarom mij: Jarenlang was ik hoofdredacteur bij Amnesty’s maandblad Wordt Vervolgd. Daar gaf ik aan groep freelance journalisten, fotografen, beeldredacteur en opmaker. Met het kernteam voerde ik meerdere restylings door, zorgde voor meer zichtbaarheid en maakte ik meerdere specials. Verschillende stukken uit het blad werden in andere media besproken en leiden tot Kamervragen.

Ook heb ik gewerkt op andere redacties, waaronder NRC, Trouw, Het Financieele Dagblad en The Optimist.
Daarnaast was ik adviseur bij de Rabobank voor een tijdschrift over duurzaam ondernemen.

NRC Handelsblad over Wordt Vervolgd:
'Wordt Vervolgd leest niet als blad voor donateurs van welke organisatie dan ook; het heeft veel stevig gedocumenteerde, kritische achtergrondverhalen. Het blad is naar eigen zeggen volledig journalistiek onafhankelijk. En zo oogt het ook, zelfs in een interview met secretaris-generaal van Amnesty Salil Shetty die een ingrijpende reorganisatie doorvoert. Het blad noemt die "rigoureus".'

Schrijfcoach Arend Hulshof