Schrijven voor een
Brede Doelgroep

Boekt jouw team allerlei successen zonder dat de buitenwereld er weet van heeft? Zou de deskundigheid van jou en je collega’s gehoord moeten worden in het publieke debat. Volg dan deze schrijftraining, en leer hoe je in mum van tijd een pakkend verhaal kunt optekenen.

Onderling weten professionals precies hoe ze met elkaar moeten communiceren. Juristen, beleidsmakers, artsen, technici. Allemaal hebben ze eigen onderlinge taal die voor de buitenwereld soms onbegrijpelijk is.

Hoe kunnen zij toch met een geschreven tekst een grotere doelgroep bereiken die minder voorkennis heeft en het vakjargon niet snapt? Hoe kies je welke informatie relevant is, en wat kan je beter weglaten? En hoe kun je bepaalde ingewikkelde zaken zo verwoorden dat het toch een grotere groep zal aanspreken?

De training ‘Schrijven voor een grote doelgroep’ is speciaal ontwikkeld voor professionals. De opzet is praktijkgericht. Deelnemers gaan aan de slag met een eigen opiniestuk, blog of een ander genre over een onderwerp naar keuze. In de training krijgen de deelnemers feedback op hun stukken. Na afloop kunnen ze met de trainer telefonisch overleggen om de puntjes op de i te zetten, zodat iedere deelnemer een publicabel stuk heeft.

In de training komt o.a. aan bod:

  • Voor wie schrijf je? Wie is je doelgroep?
  • Hoe balanceer je tussen complexiteit en toegankelijkheid?
  • Actief, levendig en beeldend schrijven
  • Helder structureren
  • Trucs om je verhaal spannender en fraaier te maken

Over de trainer
Arend Hulshof is al bijna twintig jaar werkzaam als schrijver, redacteur en trainer. Hij is eindredacteur bij Het Financieele Dagblad en Trouw, en geeft schrijftrainingen bij onder meer de Rabobank, het Amsterdam UMC en aan medewerkers van de universiteiten in Utrecht, Nijmegen en Wageningen.
Schrijfcoach Arend Hulshof